Door: Rob Deelen
Deelen Tekst en Beeld

Het is een kille vrijdagavond als mijn vriendin Esther en ik het houten uitzetbord van Bobbys Bar tegemoet lopen aan de Steenweg in Helmond. Gin-Tonic, Cocktails, Wines en Special Beers zijn de triggers die ons doen besluiten om even door het raam te kijken. We zien gezelligheid, gemoedelijkheid en heel veel plezier. Het is een kleine stap naar de deur en al snel valt deze subtiel achter ons dicht.

Middels een warme glimlach worden we welkom geheten door barman Joop, die zich op dat moment ontfermt over een tropisch ogende cocktail. Watertandend kijken drie hippe meiden toe hoe hun ijskoude gin-tonic wordt aangevuld met vers dragon fruit en citroengras. “Gin-licious is de naam van deze tonic”, vertelt Joop. “Deze gin heb ik zelf geïnfuseerd met cranberries en bramen. Ik ben namelijk elke dag op zoek naar nieuwe smaken en unieke combinaties.” De blikken van de dames wisselen af tussen hun drankje en de maker, die zich officieel ‘meest gepassioneerde barman van Nederland’ mag noemen. Links van hen luiden drie heren de avond in met elk een vaasje Bavaria. Na een stevige proost wordt de lange werkweek in een paar teugen vergeten en kan het weekend beginnen.

Uitgebreide keuze

Het is sfeervol en al aardig druk in Bobby’s Bar. Esther en ik nemen plaats aan het laatst beschikbare tafeltje aan het raam. Tussen de verse bloemen en een kaarsje vinden we zowel een drankkaart als een menukaart. We verdwalen positief in een veelheid aan keuze tussen tal van gin-tonics, speciaalbieren, cocktails en wijnen. Mijn oog valt op een La Trappe dubbel en Esther besluit om voor een verse muntthee te gaan. Het duurt niet lang voordat de opgewekte Marloes de bestelde drankjes bij ons tafeltje brengt.

Gemoedelijkheid

Het publiek in Bobby’s Bar is opmerkelijk divers. Twee mannen in pak met elk een sierlijk gevormde snor hebben plaatsgenomen aan de bar en nuttigen een wit wijntje. Op dat moment komt er een groepje meiden van begin twintig binnen, die enthousiast sparren over welke gin-tonic ze gaan proberen. Aan de tafel naast ons wordt luid gelachen omdat de meest amicale jongen van de groep kennelijk een verrassende grap heeft gemaakt. Het lijkt niet zijn eerste speciaalbiertje van de avond te zijn. De mengeling aan fijne individuen, maakt dat Bobby’s Bar een gemoedelijke sfeer uitdraagt, waarbij je prima aan je ontspanning toekomt.

Aangenaam volume

Terwijl ikzelf geniet van mijn donker trappistenbiertje, hoor ik de herkenbare sound van Coldplay uit de speakers komen. Dan pas valt me op dat je hier gewoon kunt kletsen. Zonder van dichtbij in iemands oor te schreeuwen en zelf schor te worden, kun je in Bobby’s Bar goede gesprekken voeren. Het volume van de muziek is aangenaam en je hebt hier geen last van overdreven feestgedruis.

Zeven dagen per week

Bobby’s Bar heeft de deuren zeven dagen per week geopend voor mensen die op zoek zijn naar een uniek avondje uit. Met een lekker drankje, een hapje en goed gezelschap ben je hier aan het juiste adres. Voor Esther en mij is het deze avond helemaal duidelijk geworden: Bobby’s bar, is not just a bar.